Mobilmarketing infografika – megdöbbentő eredmények és adatok

Mobilhasználati szokásokra volt kíváncsi az MMA (Mobile Marketing Association) egy korábbi felmérésben. Ennek az eredményeit összegeztük és mutatjuk meg egy infografika segítségével.

Mobilmarketing infografika – eredmények és adatok

A mobilmarketing számára hasznos mobil használati szokásokra volt kíváncsi az MMA (Mobile Marketing Association) egy korábbi felmérésben.  A kimutatás 2012-ben készült, amikor összesen 5.3 milliárd  mobilkészülék volt használatban a Földön.

Mobilmarketing – all in one

Soha nem volt még olyan egyszemélyes eszköz az ember körül, ami gyakorlatilag minden pillanatban mellettünk van. Hiánya komoly szorongást vagy éppen komfortzónán kívüli, kellemetlen állapotot okoz. Az emberiség mobiltelefon függő lett. Az eszköz komplexitása és személyre szabhatósága határtalan lehetőségeket rejt, ezért lett a mobilmarketing a marketing-kommunikáció egyik legfontosabb és leginnovatívabb eszköze.

Mobiltelefon használati szokások a kutatás alapján:

  • A mobiltelefon tulajdonosok 48%-a soha nem kapcsolja ki a készülékét.
  • 64% az alvás során is a közelében tartja az egyszemélyes mindenest, sőt 50% legalább egyszer ellenőrzi az éjszaka.
  • Az emberek fele még a mellékhelyiségbe is magával viszi a készüléket, továbbá a 6% még a szexet is a készülék közvetlen közelében képzeli el.
  • Minden negyedik mobiltelefon tulajdonos elismerte, hogy rabja a készülékének.
  • Minden ötödik ember egyeztet egyre gyakrabban a családtagjaival a készüléken keresztül mint személyesen.

A részletezett használati szokásokból egyértelműen látszik, hogy a mobiltelefon konstans része lett a személyes életünknek, intim szféránknak. A mobilkészülékkel már nem csak telefonálni tudunk, vagy SMS-t küldeni. Az internet segítségével tudunk dolgozni, weboldalakat böngészni, social mediát használni, applikációkat letölteni és használni, chatelni, fényképezni és a képeket azonnal megosztani. A mobiltelefon, ha kell társ a futás során, hiszen GPS segítségével adatokat gyűjt az edzésről, segít a kiegyensúlyozott alvásban vagy éppen megmondja, hogy milyen szélmozgás várható 1-2 órán belül. Természetesen a felsorolás végtelen és a használatnak csak a fantázia szab határt.

És akkor a mobilmarketing számára értékes adatokat tartalmazó infografika:

Mobilmarketing - mobilhasználati szokások

(forrás: http://www.mmaglobal over here.com/)

Amennyiben már Ön is gondolt arra, hogy kihasználja az Mobilmarketing előnyeit, de nincsen ötlete, hogyan kezdje el az SMS kampány szervezését kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

← Vissza a blog főoldalra

Szeretném kipróbálni az SMS küldést!

Kipróbálom!