SMS marketing: kimagasló megnyitási statisztika

A közel múltban egy barátunk, a SlickText.com posztolt egy nagyon érdekes infografikát, ahol a Facebook-ot, a Tweet-et, az E-mail-t és az SMS marketinget hasonlították össze.Mi meg sem lepődtünk az eredményeken.

SMS marketing infografika

Sok kutatás és statisztika bizonyította már az SMS marketing erejét és megkérdőjelezhetetlen kommunikációs pozícióját. A következő infografika elején már rögtön kiderül, hogy a tweet üzenetek 29 százalékát, a Facebook posztok 12 százalékát olvassák el és az emaileknek mindössze 20 százalékát nyitják meg, ezzel szemben az SMS-ek 98 százalékát elolvassák. Tehát 100 kiküldött SMS-ből 98-at egyszer biztosan elolvasnak, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy az SMS marketing 98%-os megnyitási statisztikája kimagasló elérést biztosít.

Egy átlagos mobiltelefon felhasználó egy nap 150 alkalommal ellenőrzi a telefonkészülékét és közel 14 órán keresztül tartja az elérhető közelségben. Az SMS-ben küldött kuponokat sokkal jobban kedvelik, mint a postai levélben küldött, vagy az újságból kivágott kuponokat. Továbbá a mobilkuponok 22 %-át megosztják még legalább egy emberrel, így kiváló vírusmarketing eszköz like this.

A mobiltelefon tulajdonosok 75 %-a támogatja, hogy SMS üzenetben üzleti ajánlatot kapjon, átlagosan havonta 2 alkalommal. A tömeges SMS küldés azonnali elérést biztosít, hiszen átlagosan 90 másodperc a válaszidő.

És akkor az infografika:

SMS marketing

Amennyiben már Ön is gondolt arra, hogy kihasználja az SMS marketing előnyeit, de nincsen ötlete, hogyan kezdje el az SMS kampány szervezését kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

(forrás: SlickText.com)

← Vissza a blog főoldalra

Szeretném kipróbálni az SMS küldést!

Kipróbálom!